In de media

De Coalitie tegen Eenzaamheid kan ook op onze steun rekenen

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. Ook in Zeist zijn te veel mensen eenzaam. Daar moeten we samen wat aan doen. Organisaties en inwoners moeten eenzaamheid signaleren, bespreekbaar maken en bestrijden.

Al sinds de oprichting van de Coalitie tegen Eenzaamheid binnen de gemeente Zeist voelt ons bedrijf zich hier mee verbonden. We hebben het Manifest tegen Eenzaamheid ondertekend en denken sindsdien graag met de gemeente Zeist en alle andere partners mee hoe we eenzaamheid kunnen ‘wegwerken’ en onze sociale cohesie verbeteren.

ASZ Magazine

In ons Magazine van februari heeft u kunnen lezen dat de Raad Volksgezondheid & Samenleving u adviseert om bewust keuzes te maken in uw derde levensfase, de fase waarin wij, als actieve zelfbewuste senioren, nog zoveel mogelijkheden hebben om relatief gezond en gelukkig te leven. In die fase kunt u zich ook bewust voorbereiden op de onvermijdelijke komst van de laatste, vierde levensfase. De redactie nodigde Helmer van Weelderen uit om ons uit te leggen dat het belangrijk is om ook voor deze laatste fase van ons leven verstandige keuzes te maken, en deze soms met hulp van anderen te realiseren.

Maart 2020 | Algemene Seniorenvereniging Zeist | Download de pagina’s

KBO-PCO Regenboog

Hoe geef ik al in mijn derde levensfase (ik ben met pensioen en nog vitaal en actief) mijn eigen toekomst zó vorm dat ik in mijn vierde levensfase (ik krijg meer beperkingen, ziektes en het verlies van vrienden en geliefden dient zich aan) zoveel mogelijk de regie op mijn leven in eigen hand kan houden? Dit artikel reikt u zeven punten aan die u mee kunt nemen op deze reis uw toekomst in.

Maart 2020 | KBO-PCOB Zeist | Download de pagina’s